Het laatste nieuws...

een overzicht van de kilometers

14 februari 2005, Den Bosch.
Een exact overzicht van de afgelegde kilometers staat inmiddels op de pagina 'Afgelegde route en kilometers'. Het totaal bedraagt liefst 3646 kilometer! Dat is meer dan wij zelf hadden verwacht! Op basis van de toezeggingen door onze huidige 23 sponsors (waaronder individuën, hele gezinnen, werkeenheden van collega's en de volkstuinvereniging) gaat de Stichting Shubham 1.006,19 Euro ontvangen. Dat is echt een heel mooie spin-off van ons avontuur. De stichting kan hiermee zelfs nieuwe initiatieven gaan ondersteunen.
Was jij ook van plan om ons te sponsoren, maar heb je dat niet officieel via internet aan ons laten weten? Het kan natuurlijk nog steeds: een halve of een hele cent per kilometer bijvoorbeeld.
De mooiste foto's van onze reis zullen binnenkort op deze site verschijnen.

Eindelijk toch ons verslag van Ghana

9 februari 2005, Accra, Ghana
Veel later dan toegezegd, maar nu dan toch echt: ons verslag van Ghana is compleet te vinden op de Ghana-pagina.
En 10 februari vertrekt 's avonds ons vliegtuig naar huis.
Daar zullen we deze website nog bijwerken, vooral ook met veel mooie foto's van onze reis!
EN VOOR DE SPONSORS: je kunt binnenkort een overzicht verwachten van de verreden kilometers. Alvast heel erg bedankt voor jullie steun! Tot thuis.

De 3000 overschreden (maar ons Floortje is dood...)

28 januari 2005, Kumasi, Ghana
Bijna 2 weken hebben wij ons niet op onze site kunnen melden. Vandaag pas hebben we gelezen dat onze lieve poes Floortje er niet meer is!... Wat een gemis om haar niet meer thuis op schoot te kunnen hebben en lekker te kunnen aaien. Wij zijn er flink door van ons stuk gebracht en zullen ons meisje missen.
Morgen 29 januari zullen we ons best doen om ons verhaal bij te werken: over de olifanten-kuddes in het Mole-natuurpark, de oudste moskee van West-Afrika, het afbranden van bossen, de christelijke genootschappen met bizarre namen die hier elkaar beconcureren en over onze entree in het tropische deel van Ghana.
EN JAWEL: WE HEBBEN OP 25 JANUARI DE 3000 KM. OVERSCHREDEN!

Stimulerende middelen helpen ons verder

16 januari 2005, Wa, Ghana
Onderweg door Burkina ontdekken we het plaatselijke brouwsel: chapallo. En rond de Ghanese grens maar liefst drie begrafenissen op een dag! Voor corrupte agenten hebben we een passend cadeautje bedacht.
Zie ons verslag van de laatste dagen in Burkina op de Burkina-pagina en de eerste impressies van Ghana op de Ghana-pagina.

Fucking Harmattan! Blow me home.

7 januari 2005, Bobo Dioulasso, Burkina Faso
Marianne verlangt naar huis! Geveld door ziekte en verblind door een alsmaar feller wordende Harmattanwind die de einder aan het zicht onttrekt en je de adem beneemt, zakt haar de moed in de schoenen. Nog 1000 kilometer te gaan.....
Zie ons verslag van de laatste dagen in Mali op de Mali-pagina en de eerste impressies van Burkina Faso op de Burkina Faso-pagina.

Nieuwjaar: met frisse moed verder!

31 december 2004, Segou, Mali
Na de nodige problemen met de darmen hebben we de driedaagse tocht van Bamako naar Segou ondernomen. Segou is een relaxte stad aan de rivier de Niger, waar van alles te zien is. Lees onze aanvulling op de Mali-pagina. 1 Januari gaan we richting Burkina Faso.

Fijne feestdagen!

23 december, Bamako
Bedankt voor al jullie interessante en leuke berichtjes in ons gastenboek en op ons hotmailadres. En mede namens stichting Shubham ook bedankt voor de nieuwe toezeggingen om onze kilometers te sponsoren. Zo wordt het extra motiverend om doooor te gaan. Maar..... er is nog plaats voor nieuwe aanmeldingen. Hier in Bamako de hoofdstad van Mali lopen ze bij brandende zon en 38 graden hier en daar met opblaasbare kerstmannen over straat dus wij komen best al wel in de stemming. We wensen iedereen heel fijne feestdagen toe en tot schrijfs!.

17 december! Geen nijlpaarden, wel taaie kip

Mooi maar zwaar waren de ritten van de afgelopen twee weken op weg naar Bamako, de hoofdstad van Mali. Lees ons verslag op de Mali-pagina.

6 december! We verlaten Senegal alweer

Ons verslagje van Senegal vind je op de Senegal-pagina.

Bedankt voor al jullie reacties!

Heel wat mensen hebben ons leuke en lieve reacties gestuurd op ons hotmail-adres. Heel hartelijk bedankt allemaal! Helaas lukt het ons niet om ze allemaal persoonlijk te beantwoorden. Het kost teveel tijd, en we hebben maar af en toe gelegenheid om te internetten. Maar we willen al jullie berichtjes maar wat graag lezen, dus stuur ons vooral je berichtje. Een berichtje plaatsen in het Gastenboek kan ook als het niet al te prive is.

1 december 2004: We hebben Gambia verlaten, met pijn in ons hart

Lees ons verslag van Gambia! Het staat op de Gambia-pagina.

16 november 2004: Sponsors melden zich aan!

In één week hebben zich al heel wat sponsors aangemeld voor onze Stichting Shubham. Sommigen doneerden meteen al een bedrag. Anderen hebben een bedrag toegezegd per kilometer die we af gaan leggen.
Wil jij ook een bijdrage leveren aan ons heel concrete en symathieke doel, lees dan eerst onze Sponsorpagina en overweeg dan of u ons wilt sponsoren met bijvoorbeeld een halve of een hele cent per kilometer.
Laat het ons dan even weten door een email te sturen naar: jackvanmaris@hotmail.com of de onderstaande link aan te klikken.
Sponsors die zich al hebben aangemeld: hartelijk dank!!!

WILT U ONS SPONSOREN? KLIK HIER EN STUUR ONS EEN EMAIL

15 november 2004: Het vliegtuig is vertrokken, maar wij zitten thuis!

Dachten wij echt dat we alles toch goed geregeld hadden. Vanmiddag om half drie zouden we op Schiphol naar Accra vertrekken. Maar afgelopen vrijdagmiddag tegen vijven kregen we plots een telefoontje van het reisbureau. Wat al jaren in de lucht hangt schijnt nu gebeurd te zijn. Ghana Airways is falliet. Als gevolg daarvan is onze aanluitende vlucht van Ghana naar Gambia aanstaande woensdag geannulleerd. En hen was het niet gelukt om iets vervangends te regelen. Dat moesten wij zelf na aankomst in Accra maar zien te doen.
Grote paniek dus. Een koortsachtig telefoonrondje langs reisaanbiedingen van het internet leverde zaterdagochtend gelukkig al gauw een alternatief op. Voor 299 euro vonden we een lastminute vlucht die ons vrijdag aanstaande 19 november alsnog rechtstreeks naar Banjul vervoert. Voor dat geld hebben we ook nog een week hotel. Kunnen we mooi acclimatiseren. En van de terugvlucht maken we gewoon geen gebruik. Een prima alternatief dus, dachten wij. Maar toen gooide KLM nog even roet in het eten. Zij dreigden ons retourbiljet Amsterdam-Accra geheel te annulleren als wij niet van de heenreis gebruik zouden maken. Dat werd na enige uren peentjes zweten uiteindelijk toch ook opgelost.
Het is nu even wennen dat we nog 4 dagen in herfstig Nederland doorbrengen, terwijl eigenlijk iedereen denkt dat we weg zijn. Toen vanmiddag ons vliegtuig naar Accra overvloog zaten we op ons gemakkie aan onze internetsite te werken en emailadressen van sponsors in te voeren.
Maar aanstaande vrijdag 19 november gaan we dus wel echt!!!

terug